Onderhoud

Onderhoud

Om een goede werking van uw centrale verwarmingsinstallatie te garanderen is het essentieel en bovendien verplicht de verwarmingsketel te laten onderhouden. Gebeurt dit niet, dan zal uw ketel minder renderen en een schadelijkere uitstoot hebben. Bovendien bent u niet verzekerd bij brand als de cv-installatie niet gekeurd is.


Vanaf 1 januari 2023 is het in Vlaanderen verplicht om een vanaf die datumuitgevoerde keuring bij een eerste ingebruikname of een onderhoud van een centraal stooktoestel aan te melden. Deze verplichte melding wordt opgenomen bij de verplichte handelingen voor erkende technici door toevoeging van paragraaf 7 aan artikel 15 van het Stooktoestellenbesluit van 8 december 2006.

Deze meldingsplicht zal het op termijn mogelijk maken dat u als eigenaar via de woningpas gesensibiliseerd en geïnformeerd kan worden over bijvoorbeeld het opnieuw uitvoeren van het onderhoud en het inregelen of het vervangen van het stooktoestel. 


Cv-ketels op aardgas

Gasketels dienen in Vlaanderen verplicht gekeurd te worden elke 2 jaar. Heeft u een open aardgasketel dan dient ook uw schoorsteen geveegd te worden tijdens het tweejaarlijks onderhoud. Dieter De Boever  is een erkend technicus en kan bij het onderhoud de nodige reinigings- en verbrandingsattesten opmaken.Geen verrassingen als u de factuur ontvangt. Indien onderdelen moeten vervangen worden, gebeurd dit uiteraard na uw goedkeuring. 

De prijs voor het EERSTE onderhoud op uw gaswandketel bedraagt € 143,- exclusief BTW en exclusief onderdelen die eventueel dienen vervangen te worden. Tweejaarlijks krijgt u een herinnering met voorgesteld tijdstip van ons voor het periodieke onderhoud. Hiervoor betaald u € 129,- exclusief BTW en eventueel te vervangen onderdelen.Cv-ketels op stookolie

Stookolieketels dienen elk jaar gekeurd te worden.


De prijs voor het EERSTE onderhoud op uw mazoutketel bedraagt € 195,- exclusief BTW en exclusief onderdelen die eventueel dienen vervangen te worden. Bij het onderhoud van de mazoutketel hoort ook de reiniging van de schouw die wij aan € 85,- exclusief BTW aanrekenen. Jaarlijks krijgt u een herinnering met voorgesteld tijdstip van ons voor het periodieke onderhoud. Hiervoor betaald u € 176,- exclusief BTW en eventueel te vervangen onderdelen.


Voor een offerte voor onderhoud van aardgasbranders GII (met vermogen > of = 20 kW, voormalig G3), kunt u hier terecht voor een vrijblijvende offerte.